De carrière van Rosina (Louwaars) begon in de jaren 70 waar ze in het t.v. programma “Haal het doek maar op” de pers, publieksprijs en de juryprijs won en voor haar het balletje ging rollen. Tijdens haar deelname aan de Conamus liedjesbeurs kwam ze in contact met Peter Koelewijn die graag haar eerste plaat wilden schrijven en produceren “Welcome home”. Tijdens haar deelname aan het Oostende Songfestival leert ze de bandleden van de Sommerset kennen en al snel wordt ze van deze band de leadzangeres wat resulteerde in hits als “Almost Persuaded” en “Another lonely night”. Nummers die nu nog bijna dagelijks voorbij komen bij diverse radiostations. Met Sommerset toerde ze o.a. ook door Amerika. Op uitnodiging trad Sommerset op in the famous The grand Ole Opry in Nashville en New York.


Sommerset - Another lonely night
(TopPop 1976)

Sommerset - Another lonely night
(Revival 2019)

 

In 1978 verlaat Rosina de band om zich meer te kunnen ontwikkelen en komt Eddy Ouwens tegen en even gedreven als hij is vraagt hij of Rosina samen met twee leden van de “close harmony” groep als het trio Harmony wil deelnemen aan het Songfestival. Na de voorrondes in het Congresgebouw van Den Haag, wat resulteerde in een overwinning met het lied “T is OK”, eindigt Harmony op een 12e plaats van het Eurovisie songfestival in het Palais des Congres van Parijs. De groep treed zowel in het binnenland als buitenland veel op. Daarna zong Rosina in de groep Champagne die een paar singles uitbracht die over de Nederlandse grens goed scoorde.

Harmony - Nationaal Songfestival 1978

Harmony - Eurovisie Songfestival 1978

Harmony - Stuif es In

Champagne - Woman I Know

 1978

Rosina zingt nog steeds. In Nederland en Spanje. Dit is een optreden tijdens het jaarlijkse J'aime la Vlie (1998, een Songfestival feest) 

Op 20 augustus 2023 kwam Rosina zingen voor de bewoners op mijn werk. Dit is een compilatiefilmpje van anderhalf uur zingen. Het was een groot feest!