Spargo werd in 1975 opgericht door de Amsterdammers Ruud Mulder (gitaar, zang, speelde eerder in rock/bluesgroup Space 7,1967-1975), Hans Elbersen (gitaar, zang, speelde ook eerder in rock/bluesgroup Space 7), Ellert Driessen (toetsen, zang, componist, 1958), Jef Nassenstein (bas, zang) en Leander Lammertink (drums).
Eind jaren 70 kreeg de groep versterking van de van oorsprong Amerikaanse zangeres Lilian Day Jackson (geboren 3 maart 1960 in Parijs). Zij is een stiefdochter van Art Blakey en heeft onder andere bij Hans Dulfer gezongen. Met Jackson als leadzangeres en Driessen als zanger kreeg de groep zijn kenmerkende geluid en brak door. De single You and Me werd de bestverkochte plaat van 1980 in Nederland en bereikte daar de nummer 1-positie. Ook buiten Nederland werd deze plaat een grote hit (onder andere nummer 1 in Italië, België, IJsland, Peru en Suriname).

You and Me

Head up to the sky

Sometimes

One night affair

Just for you

Hip Hap Hop

Hip Hap Hop

Goodbye

So funny

So funny

Do you like me

Groovy People

Indestructible

Make a new start

One night affair - Live 2019

In 1982 werd ik voorzitter van de Spargo-fanclub. Van de vele keren dat ik ze heb ontmoet zijn weinig foto's. Ik vond wel deze twee foto's tijdens een interview voor het fanclubblad, bij Lilian thuis. En een foto tijdens de Nationale Fanclubdag.